Verfilmingen Half-Life en Portal nog steeds in ontwikkeling

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verfilmingen Half-Life en Portal nog steeds in ontwikkeling

Volgens J.J. Abrams zijn de filmversies van Half-Life en Portal nog steeds in ontwikkeling. De regisseur van The Force Awakens zei tijdens een reclametour dat de projecten niet dood zijn en dat schrijvers bezig zijn met het verhaal voor de films.

Een filmversie van zowel Half-Life als Portal zijn alweer in 2013 aangekondigd, maar iets concreets is nooit van de projecten vernomen. Afgezien van het feit dat regisseur en producent J.J. Abrams aan de projecten gekoppeld is, weten we eigenlijk helemaal niets. Tijdens de promotie van zijn nieuwste film, 10 Cloverfield Lane, werd Abrams gevraagd hoe de stand van zaken is rondom de twee projecten.

“Er is nog niet veel wat ik er over kan zeggen, behalve dat ze beide nog steeds in ontwikkeling zijn. Er zijn schrijvers bezig met de films, maar er is nog niets wat een mooie update zou geven.”

Of het echt allemaal doorgaat, is nog maar de vraag. In het verleden zijn er veel game-verfilmingen aangekondigd waar weinig van terecht is gekomen. Maar wellicht kan één van de films in een stroomversnelling komen als 10 Cloverfield Lane een succes wordt. Die film is namelijk geregisseerd door Dan Trachtenberg, die al eerder de korte film Portal: No Escape maakte. Als de nieuwe Cloverfield-film een succes wordt, kan dat betekenen dat hij een filmversie van Portal zou mogen maken.