Nederlandse Two Tribes stopt met maken van games

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nederlandse Two Tribes stopt met maken van games

Two Tribes, de Nederlandse gamestudio achter onder andere Toki Tori, stopt met het maken van games. Dit maakte het team bekend in een trailer van zijn laatste game: RIVE.

In een bericht op de website van de studio maakt het team bekend dat RIVE de “epische conclusie” zal zijn van de studio, die vijftien jaar actief was in de gamesindustrie. Het team noemt het een vroeg pensioen:

We zullen onze partners en alle gamers blijven ondersteunen, maar na de ontwikkeling van RIVE zullen we geen nieuwe games meer maken.

De belangrijkste reden voor het team om te stoppen is het feit dat het als bedrijf de concurrentie niet meer kan bijhouden. Het team ziet zichzelf dan ook als de dinosaurus van de gamesindustrie. Waar de studio begin 2000 nog kon groeien toen de middelen beperkt waren, kan het bedrijf de huidige ontwikkelingen niet meer bijbenen:

Wanneer je een bedrijf runt, moet je op de toppen van je kunnen werken. Niet alleen in het product dat je maakt, maar ook in het beheren van je bedrijf. Wij kunnen gewoon niet meer op onze top werken in de gamesindustrie.

Two Tribes zal dus niet ophouden te bestaan, maar zal geen games meer maken. De sidescrolling shooter RIVE zal de laatste nieuwe game van de ontwikkelaar zijn. De trailer voor de game bekijk je hierboven.