FOX Sports begint eind maart met uitzenden eSports

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
FOX Sports begint eind maart met uitzenden eSports

Het fenomeen eSports wordt met de dag populairder en ook in Nederland begint eSports meer bekendheid te vergaren. Hoewel de discussie nog volop wordt gehouden of eSports wel tot een sport mag worden gerekend, heeft de Nederlandse tak van FOX Sports besloten vanaf eind maart te beginnen met het uitzenden van professionele gametoernooien.

Vanaf 29 maart wordt wekelijks de YoungCapital Dutch College League uitgezonden op de betaalzenders van FOX Sports. Het is het eerste nationale toernooi voor studenten die mogen uitvechten welk team het beste is in de MOBA League of Legends. Een week eerder zal de internationale FIFA Interactive World Cup 2016 worden uitgezonden om de kijkers op te warmen.

Ondanks de discussie of eSports wel als een echte sport kan worden gezien, gelooft FOX blijkbaar in professioneel gamen. Rob Labree, directeur Programming & Production, ziet potentie in eSports.

Esports is een explosief groeiende nieuwe sport die past bij een innovatieve zender als FOX Sports. Esports heeft alles wat sport mooi maakt: actie, emotie, passie en competitie. Het zal voor de kijkers best even wennen zijn, maar wij geloven in deze nieuwe tak van sport.

Wat vinden jullie van deze stap van FOX Sports? Zit je te wachten op live eSports toernooien of vind je het niet zo leuk. Laat het weten in de reacties.