Cover UFC 2 lijkt plots niet meer zo praktisch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Cover UFC 2 lijkt plots niet meer zo praktisch

Het lijkt erop dat de cover van EA’s aanstaande UFC 2 niet echt relevant meer is. Nadat eerder Ronda Rousey vlak na de aankondiging van de cover een paar rake klappen ving en verloor, lijkt nu de tweede persoon op de cover hetzelfde scenario te hebben meegemaakt.

Het leek een kat in het bakkie, Ronda Rousey en Conor McGregor waren de gedoodverfde kampioenen uit de UFC. Het was dan voor EA ook de reden om juiste deze twee vechters te kiezen voor hun cover, maar beide vechters lijken de zogeheten ‘Madden-vloek’ te hebben ervaren. Zo verloor Rousey vlak na de aankondiging geheel onverwachts van haar tegenstander. Conor McGregor leek het al die tijd nog aardig te doen, tot zijn laatste gevecht.

Gedurende UFC 196 verloor McGregor namelijk van Nate Diaz, de absolute underdog. Nu is verliezen één ding, maar de manier waarop alles is verlopen is nog het meest opzienbarend. De Twitter-pagina van Black Adam Schefter zag zijn kans schoon, er dreef er gelijk de spot mee.

Helaas voor EA is het een beetje te laat om de cover nog aan te passen, maar misschien is het een wijze les om de volgende keer niet blindelings voor de gedoodverfde winnaar te kiezen. Al moet je wel toegeven dat het gewoon domme pech is dat beide personen vlak na de aankondiging van de cover en vlak voor release van de game zo genadeloos worden afgestraft.