Das Kabinett Watches bouwt uniek BioShock-horloge

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Das Kabinett Watches bouwt uniek BioShock-horloge

Kun je je nog herinneren dat BioShock het levenslicht zag? “Wat een mooie tijd was dat”, dat moet designer en klokkenmaker Rodin van Lieshout uit Tilburg hebben gedacht. Hij heeft namelijk, na flink wat uren te hebben gestoken in het ontwerpen en vervaardigen ervan, een one-of-a-kind horloge gecreëerd, geheel in de stijl van BioShock.

Horloges en allerlei andere soorten klokwerken ontwerpen zit hem in het bloed. Tel daarbij op dat Rodin, die de uurwerken onder de naam Das Kabinett Watches tentoonstelt, zelf een fervent gamer is en de link kan al snel worden gelegd. Een veel terugkerende stijl in zijn creaties is steampunk, dus een BioShock-horloge past precies in zijn portfolio.

Het horloge, dat de naam Subject Delta opgeplakt heeft gekregen, is er een om door een ringetje te halen. Het mag duidelijk zijn dat een hoop iconische dingen uit de game, zoals de vuurtoren en de duikershelm-look, netjes verwerkt zijn in het uurwerk. Om het hele verhaal af te maken is zelfs een stijlvol opbergdoosje en een statief gemaakt. We vroegen Rodin waarom juist BioShock de inspiratie voor zijn laatste werk vormde.

Ik vind die reeks prachtig omdat het een onderliggende boodschap heeft en het level- en character design is gewoon out of this world.

Voordat je je portemonnee tevoorschijn haalt of je spaarrekening begint te plunderen, als het voor dit horloge is moeten we je teleurstellen. Das Kabinett Watches maakt ieder uurwerk namelijk maar één keer en als het aan Rodin ligt, heeft hij er al de perfecte klant voor.

Ik verkoop hem wel. Maar ik weet nog niet aan wie. Daarmee bedoel ik… ik ben bezig met het zoeken naar de concept artists en creative directors. Ik heb ze gevonden en laat ze het zien. Ik zou het leuk vinden als hij daar terecht komt.

Buiten dit project heeft Rodin absoluut niet stilgezeten, wat blijkt uit de tientallen foto’s die zijn Flickr-pagina sieren. Neem er eens een kijkje, misschien zit er wat leuks tussen, al moet je wel in het achterhoofd houden dat werken zoals deze niet voor iedereen zijn weggelegd. Vakmanschap kost nu eenmaal wat.