Gelekte verkoopprijs No Man’s Sky roept vraagtekens op

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gelekte verkoopprijs No Man’s Sky roept vraagtekens op

Al sinds de aankondiging van de intergalactische verkenningsgame No Man’s Sky weet het project vriend en vijand te verbazen, vooral wanneer je jezelf beseft dat wat we tot nu toe gezien hebben door een minuscuul team gemaakt is. Wat ook momenteel een hoop mensen weet te verbazen is de verkoopprijs, die kortstondig te zien was op de blog van de Noord-Amerikaanse PlayStation Store.

No Man’s Sky zou namelijk geprijsd zijn als een full-priced game, dat in het geval van de VS $59.99 is. Een andere hoog aangeprezen titel die door een onafhankelijke studio werk ontwikkeld, The Witness, kreeg al van meet af aan wat commentaar in verband met de verkoopprijs, die net boven de €40 ligt. Het lijkt dan ook dat mensen voor een indie-titel gemiddeld €20 over lijken te hebben, iets wat terug te zien is in de “reguliere” prijzen die worden gehanteerd voor dat soort games. Dat No Man’s Sky dan wellicht het drievoudige gaat kosten drukt voor sommigen dan ook het enthousiasme. Inmiddels heeft Sony de pre-order voor No Man’s Sky weer offline gehaald, maar NeoGAF wist ons nog van een screenshot te voorzien.

nKud0xf

Of het hier om een foutieve melding van Sony is gegaan heeft het bedrijf nog niet laten weten, maar het lijkt er wel op dat de knuppel inmiddels in het hoenderhok is gegooid. De reacties op NeoGAF zijn stuk voor stuk verre van positief te noemen, wat toch vreemd is wanneer je jezelf bedenkt dat voorafgaand aan de prijsaankondiging iedereen laaiend enthousiast over de game was. Vind jij de volle mep gerechtvaardigd voor een game als No Man’s Sky of hoort een indie-game gewoon altijd goedkoper te zijn? Laat het ons weten in de comments.