Mass Effect Andromeda uitgesteld naar 2017

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mass Effect Andromeda uitgesteld naar 2017

Slecht nieuws voor alle Mass Effect-fans die halsreikend uit hebben gekeken naar een nieuw deel dit jaar. Mass Effect Andromeda zal namelijk niet meer in 2016 verschijnen. Dit heeft EA’s CFO Blake Jorgensen tijdens Morgan Stanley’s Technology, Media & Telecom Conference bekendgemaakt. De game staat nu gepland voor Q1 2017.

Het bericht werd medegedeeld na een vraag over de status van de niet-sportgames van EA. Hoewel het uiteraard uiterst teleurstellend is voor de fans van Mass Effect vindt Jorgensen zelf dat EA alsnog een hele dikke line-up heeft staan voor 2016.

We hebben een geweldig jaar voor de boeg. We komen nog met een Battlefield first-person shooter in het derde kwartaal en een third party titel die onze partner Respawn heeft ontwikkeld, genaamd Titanfall, de tweede titel die ze aan de franchise toevoegen. Beiden zijn first-person shooters en zijn toegespitst op de snelle, actie-gedreven shootermarkt maar ook de strategie-gedreven markt dat kwartaal. We hebben de free running-game Mirror’s Edge nog staan voor het eerste kwartaal en Mass Effect Andromeda voor het vierde kwartaal. Het wordt een groots jaar voor ons en we hebben er erg veel zin in.

Nu kan dit wat verwarrend klinken, gezien er over het vierde kwartaal van het jaar gesproken wordt, alleen spreekt Jorgensen hier over het fiscale jaar van EA, waarvan het vierde kwartaal loopt van 1 januari tot en met 31 maart. Wat tussen de regels door nog wel opvalt is de mededeling dat we eind dit jaar nog een nieuwe Battlefield, maar ook Titanfall mogen verwachten, beide games die nog niet officieel zijn aangekondigd. Wellicht dat we tegen de E3 hier meer over gaan horen.