Race-franchise Forza in de toekomst ook naar pc

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Race-franchise Forza in de toekomst ook naar pc

Microsoft maakte vandaag bekend dat de eerder Xbox-exclusieve gamefranchise Forza in de toekomst ook naar de pc gaat komen. Om dit af te trappen komt er een gratis aangepaste versie van Forza Motorsport 6 voor Windows 10.

Dit nieuws kwam vanmorgen naar buiten dankzij een iets te vroeg uitgelekt rapport van The Seattle Times. Het werd bekendgemaakt op een Microsoft-event in San Francisco en het embargo hiervan verliep pas vanmiddag. Er is bevestigd dat toekomstige games binnen de Forza-franchise voortaan naast een release voor de Xbox ook een release gaan krijgen voor de pc.

Om te beginnen zal de titel Forza Motorsport 6, die vorig jaar uitkwam voor de Xbox One, gratis beschikbaar worden voor de pc. Dit zal echter niet dezelfde versie zijn, maar een aangepaste versie met als Apex als toevoeging aan de naam. De game zal 12 gethematiseerde events bevatten en daarnaast 60 verschillende auto’s. Momenteel is er geen releasedatum bekend voor Forza Motorsport 6: Apex, maar Microsoft vermeld dat dit in ieder geval later dit jaar zal zijn.