Hype Top 5: maart 2016 – Volop voorjaarsgeweld

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Hype Top 5: maart 2016 – Volop voorjaarsgeweld

Maart roert zijn staart. Niet alleen wat betreft het weer, maar ook wat betreft games. De eerste twee maanden zitten er nog maar net op, maar we hebben al volop toffe games gehad en het wordt alleen nog maar beter als we zo eens op de kalender kijken. Tijd dus om vooruit te blikken op maart, april en mei: welke games behouden hun plekje op de Hype Top 5? Maar misschien nog wel belangrijker: welke vallen er af en welke komen er bij?

Uncharted 4: A Thief's End 
 GameeCensor

Op zich was de hype al groot rondom Uncharted 4:A Thief’s End, het is immers het laatste grote avontuur van Nathan Drake. Totdat Sony vorige week besloot om nog maar een trailer vrij te geven, vol met verhaal en actie. All aboard the hype-train! We verwachten dat er weinig meer kan misgaan voor Uncharted 4, maar begin mei zullen we het pas echt weten. Dan ligt de game namelijk in de winkels, exclusief voor de PlayStation 4.

Mirror's Edge Catalyst 
 Pixel Vault Nog geen maand na het avontuur met Nathan Drake kun je in een ander avontuur duiken vol vliegen, vallen, klimmen en klauteren. Echter sta je dit keer niet in de stevige schoenen van een man, maar in de schoenen van een lenige dame, al is Faith een dame die best haar mannetje staat. Opnieuw is het aan jou om in Mirror’s Edge Catalyst over de daken van Glass City te rennen, duiken, vallen en op te staan. Allemaal om maar van het strikte regime dat in de stad heerst te ontsnappen en de raadsels van de stad bloot te leggen. Vanaf 26 mei mag je met de game aan de slag, voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

HypeMaart_DS3

Er zullen vast mensen genieten van de nieuwe mobiele game Slashy Souls dat gebaseerd is op de Souls-serie. Maar uiteindelijk is er dit jaar maar één game voor de echte fans die er toe doet: Dark Souls III. Begin april mag je weer terugkeren naar dit grauwe marteluniversum waar plezier gelijk lijkt te zijn aan een meedogenloze dood. Voor alle masochisten onder ons staat er een releasedatum gepland op 12 april voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

DOOM 
 Pixel Vault

Op 13 mei maakt een van de grootste shooterseries zijn terugkeer op consoles over de hele wereld. We hebben het natuurlijk over de release van het vierde deel in de DOOM-serie, simpelweg bekend als DOOM. Opnieuw mag je razendsnelle actie, enorme demonen en ‘big f*cking guns’ verwachten, maar dit keer allemaal in prachtige beeldkwaliteit. Uniek voor de serie zal de mogelijkheid zijn om zelf multiplayerlevels en -modi te maken en deze daarna te delen en te bespelen met andere gamers. DOOM is op 13 mei beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Tom Clancy's The Division 
 Pixel Vault

Nog een kleine week en dan kunnen we aan de slag met misschien wel een van de laatste Tom Clancy-games: Tom Clancy’s The Division. Als de recente open bèta één ding heeft bewezen is dat we fijne gameplay in een grote open wereld kunnen verwachten. Fans zetten echter nog flinke vraagtekens bij de hoeveelheid content die de game uiteindelijk zal bevatten. Binnen enkele dagen lees je dat natuurlijk terug in de review, hier op Pixel Vault. De game ligt vanaf 8 maart in de winkels voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dat was het alweer, onze Hype Top 5 van maart. Wat zijn de games waar jij naar uitkijkt? Staan ze volgens jou op de goede plaats, of missen we cruciale games op onze lijst? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Hou daarnaast heel de maand maart Pixel Vault in de gaten voor alles over Tom Clancy’s The Division, onze Game van de Maand!