Sony stopt met PlayStation TV in Japan

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sony stopt met PlayStation TV in Japan

PlayStation TV, het onsuccesvolle platform van Sony, lijkt nu echt het einde van een korte levensduur bereikt te hebben. De fabrikant heeft aangegeven dat de microconsole niet meer verscheept wordt in Japan, waarmee het einde lijkt te zijn bereikt.

Op de officiële Japanse website van het platform staat dat de microconsole niet langer wordt verscheept naar winkels. Daarmee lijkt het platform aan het einde van zijn leven te komen. De Amerikaanse pagina daarentegen laat hier nog niets over weten. Het lijkt dan ook vooralsnog alleen voor de Japanse versie van het platform te gelden.

Tegenover AVWatch laat Sony weten dat het in Japan vooral te maken heeft met het succes van de Vita en de PlayStation 4. De PlayStation TV, in Japan bekend als de PlayStation Vita TV, was vooral bedoeld als uitbreiding van de PlayStation  4 en als goedkoop platform. Met het succes van de andere twee platformen lijkt de PlayStation TV dus simpelweg niet meer nodig te zijn.

Het succes van de PlayStation TV lijkt niet alleen in Japan uit te blijven. Ook in de andere gebieden lijkt het succes niet aanwezig. In Nederland was de microconsole kort na de release al voor enkele tientjes te koop. Hoelang de microconsole hier nog te koop is, blijft nog even de vraag.