Bandai Namco komt met Slashy Souls

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Bandai Namco komt met Slashy Souls

De uitgever en ontwikkelaar Bandai Namco en de Amerikaanse winkelketen GameStop komen met een mobiele game voor Android en iOS gebaseerd op de Dark Souls-serie. Ondanks dat het geen directe link heeft met de serie, volgt Slashy Souls wel vergelijkbare thema’s als de console-serie.

Ondanks dat er al wel een handelsmerk voor de game aangevraagd was in september 2015, was er nog niets over de game bekend. Nu blijkt dat uitgever Bandai Namco in samenwerking met de winkelketen GameStop een mobiele game heeft gemaakt. De uitgever geeft echter wel heel duidelijk aan dat hoewel Slashy Souls is gebaseerd op de serie, inclusief de hoge moeilijkheidsgraad, deze niet door From Software wordt ontwikkeld.

De game, helemaal gehuld in een 16-bits thema, zal anders zijn dan spelers van de serie gewend zijn. In de vorm van een side-scroller moeten spelers nog altijd zien te overleven, door gebruik te maken van wapens, spreuken en goed getimede manoeuvres. Ook zullen er eindbazen in de game te vinden zijn die herkenbaar aanvoelen voor spelers van de serie.

De mobiele game zou vandaag moeten verschijnen voor iOS en Android, al is deze op het moment van schrijven nog niet te vinden. In bovenstaande trailer kan je al wel de eerste beelden van de game bekijken.