Pokémon Sun en Moon officieel aangekondigd

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Pokémon Sun en Moon officieel aangekondigd

Vandaag kwam Nintendo opnieuw met een Nintendo Direct, ditmaal volledig in de stijl van Pokémon. In de korte, maar krachtige stream werden de recent uitgelekte games Pokémon Sun en Moon officieel aangekondigd.

Gisteren schreven we al het bericht over het feit dat er namen en logo’s rondom eventueel nieuwe Pokémon-titels uitgelekt waren. Vandaag in de nieuwe Nintendo Direct blijken de geruchten waar en kondigde het bedrijf de nieuwste games binnen de Pokémon-franchise aan. Sun en Moon worden gezien als de zevende generatie aan Pokémon-games en zijn de eerste ‘nieuwe’ titels binnen de franchise sinds de release van X en Y in het najaar van 2013. Hoewel er momenteel nog steeds maar heel weinig bekend is, kwam er een tijd geleden al een gerucht naar boven dat er een nieuwe legendarische Pokémon aan zit te komen. Het lijkt er nu op dat dit de eerste van een lading nieuwe pokémon zou kunnen zijn.

Naast de nieuwe games maakte het bedrijf ook duidelijk dat de opnieuw uitgekomen versies van Pokémon Yellow, Blue en Red voor de Virtual Console gebruik kunnen maken van de Pokémon Bank. Dit maakt het mogelijk dat je de pokémon kan overzetten op nieuwere versies van de games. Pokémon Sun en Moon moeten nog voor het einde van het jaar in de winkels liggen voor de Nintendo 3DS.