Trailer Uncharted 4 bevat concept art Black Flag volgens Ubisoft

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Trailer Uncharted 4 bevat concept art Black Flag volgens Ubisoft

De nieuwe trailer van Uncharted 4: A Thief’s End mag dan weer om door een ringetje te halen zijn, maar helemaal origineel is de maker ervan niet geweest, volgens Ubisoft. Een van de vergezichten in de trailer zou namelijk een regelrechte kopie zijn van een stuk concept art dat ontworpen is voor Assassin’s Creed: Black Flag. Ubisoft-medewerker Azaïzia Aymar kan er op zich wel om lachen, zoals blijkt uit een tweet richting Naughty Dog.

“Ik begrijp nu waar het ’thief’-gedeelte vandaan komt”, dat was de boodschap van Aymar, hoofd content van Assassin’s Creed. Nadat we zelf de desbetreffende afbeelding en het shot uit de trailer langs elkaar hebben gelegd, kunnen we niet anders dan toegeven dat de gelijkenis wel heel erg spot on is. Mocht je het zelf willen beoordelen, hier volgen de beide afbeeldingen.

Het enige verschil lijkt hem te zitten in een personage bij de boor in de originele concept art, maar voor de rest kun je niet meer dan bevestigen dat Ubisoft misschien wel een punt heeft. Ook bij Black Flag director Ashraf Ismail was het al opgevallen dat er misschien wat artwork geleend was, waarna ook die een tweet richting Naughty Dog stuurde met een bedankje voor de hommage. Tot slot deed ook Ubisoft Montreals topman Alex Hutchinson een duit in het zakje, al richtte die zich meer op een persoon, zijnde Jonathan Cooper, die Ubisoft verruilde voor Naughty Dog.

Al met al is het op zijn minst curieus te noemen. Tot op heden heeft Naughty Dog nog niet op de aantijgingen gereageerd. Zodra er meer over deze ontwikkelingen te melden is, lees je het uiteraard hier op Pixel Vault.