Prijzenpot Halo World Championship naar 2,5 miljoen dollar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Prijzenpot Halo World Championship naar 2,5 miljoen dollar

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat de prijzenpot voor het aankomende Halo World Championship op 2,5 miljoen dollar staat. Het grootste gedeelte daarvan komt van microtransacties in Halo 5: ruim 1,5 miljoen dollar.

Microsoft koos voor een bijzondere manier om de prijzenpot te spekken voor het toernooi: een gedeelte van alle opbrengsten uit de Requisition Packs, microtransacties in Halo 5: Guardians, werd in de prijzenpot gestopt. De uitgever zelf stopte 1 miljoen dollar in de pot, de andere 1,5 miljoen dollar kwam voort uit de microtransacties.

Sinds dat we tijdens gamescom 2015 aankondigden dat de prijzenpot op 1 miljoen dollar zou staan, is deze enorm gegroeid. De prijzenpot van het Halo World Championship kon zo immens groeien door de crowdfunding via het Halo 5: Guardians Req-systeem.

In Halo 5: Guardians konden spelers Requisition Packs kopen om wapens te gebruiken in de multiplayer. Prijzen hiervan verschillen hierin van 2 dollar tot 100 dollar. Van iedere aankoop ging een gedeelte naar de prijzenpot, zo kondigde Microsoft eerder al aan. Hierdoor kunnen we de conclusie trekken dat de daadwerkelijke omzet vanuit microtransacties nog een flink stuk hoger zal liggen.

De prijzenpot zelf gaat nu op slot en zal niet meer groeien. Het winnende team in het Halo World Championship zal met 1 miljoen dollar naar huis gaan, volgens Microsoft “de grootste individuele prijzenpot in de geschiedenis van console e-sports”. Naast de prijzenpot maakte Microsoft vandaag ook de 16 teams bekend die in de finale zullen staan. Acht hiervan komen uit Noord-Amerika, vier uit Europa, twee uit Oceanië, één uit Azië en één uit Latijns-Amerika. Afrika is niet vertegenwoordigd.

De kampioenschappen vinden tussen 18 en 20 maart plaats in Hollywood.