Euro 2016 DLC bevat niet alle licenties

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Euro 2016 DLC bevat niet alle licenties

De officiële DLC voor Pro Evolution Soccer 2016 die het Europees Kampioenschap voetbal later deze zomer in Frankrijk bevat, zal niet alle licenties bevatten. Dit blijkt uit de onthulling van de DLC vandaag. Negen van de deelnemende landen hebben geen licentie afgegeven.

In totaal doen er 24 landen mee aan het EK deze zomer, waarvan Nederland helaas geen onderdeel is. Van de 24 deelnemende landen hebben er 15 een licentie afgegeven om de spelers in de game te laten verwerken. Rusland, Polen, België, Ierland, Zweden, Oostenrijk, Hongarijé, Roemenië en Zwitserland hebben echter geen toestemming gegeven.

Wanneer spelers dus met de DLC aan de slag zullen gaan, krijgen ze bij deze landen spelers met andere namen en gelijkenissen dan de spelers die in echte leven op het veld zullen staan. Ontwikkelaar Konami belooft echter wel dat de voetballers op eenzelfde niveau spelen als wanneer de echte spelers dat zouden doen. Daarnaast blijkt dat er maar één stadion uit het EK in de DLC zal zitten. Het Stade de France in Saint-Denis, waar de finale van het EK gespeeld zal worden, is het enige officiële stadion in de DLC.

Het is opvallend dat Konami maar een beperkt aantal licenties heeft weten te bemachtigen. In voorgaande jaren, toen de licentie voor het EK nog bij Electronic Arts lag, wist het alle landen te bemachtigen, zelfs de landen die vooraf al waren uitgeschakeld. Het is dan ook maar de vraag of de content van toekomstige EK’s en WK’s weer bij Konami zal liggen. De DLC voor Pro Evolution Soccer 2016 zal op 24 maart verschijnen voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc. Deze zal gratis zijn voor iedereen die in het bezit is van de game. Op 21 april zal er ook een re-release komen van de game inclusief de DLC, maar deze versie zal alleen op de PlayStation 3 en PlayStation 4 verschijnen.