Quantum Break zal niet verkrijgbaar zijn via Steam

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Quantum Break zal niet verkrijgbaar zijn via Steam

Na de aankondiging dat de voormalig Xbox One-exclusieve titel Quantum Break ook een release zou krijgen op de pc, waren de reacties van fans divers, maar voornamelijk positief. Gisteren werd bekend dat de titel straks helaas niet verkrijgbaar zal zijn via online gamedistributiewebsites zoals Steam.

Vorige week kwam naar voren dat de geruchten rondom een pc-versie van Quantum Break waar bleken te zijn. Naast een versie voor de Xbox One, kunnen gamers straks ook aan de slag met de titel op de pc. In een recente aflevering van Major Nelson Radio was Aaron Greenberg, hoofd marketing voor Xbox Games, te gast en gaf meer informatie rondom de titel. Microsoft heeft er namelijk voor gekozen om de pc-versie van Quantum Break enkel speelbaar te maken op Windows-pc’s. Ook zal de game enkel digitaal te krijgen zijn via de Windows Store. Dit betekent automatisch dat andere websites, waar het mogelijk is pc-games aan te schaffen, deze game niet zullen aanbieden.

De keuze om Quantum Break enkel aan te bieden via de Windows Store komt niet volledig als een verrassing, gezien Microsoft de Xbox-games meestal weg probeert te houden bij websites als Steam. Zo zal de aankomende titel Fable Legends ook enkel te krijgen zijn via de Windows 10 Store.