Elke amiibo werkt met Pokkén Tournament

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Elke amiibo werkt met Pokkén Tournament

Pokkén Tournament komt bijna uit, maar wat voor rol spelen Nintendo’s amiibo in deze game? Volgens Nintendo zal elke amiibo, Pokémon gerelateerd of niet, iets mogelijk maken in hun aankomende fighting game.

Op de officiële website van Nintendo is te lezen wat de functionaliteit is van amiibo bij Pokkén Tournament. Er staat bij de beschrijving simpelweg dat Pokkén Tournament met elke amiibo kan werken. Hierdoor volgt uiteraard meteen de vraag: wat doet elke specifieke amiibo?  Zal het kleine, cosmetische dingen betreffen of ingrijpende dingen? Het lijkt er niet op dat Nintendo dit zal gaan verklappen, dus zullen we moeten wachten totdat Pokkén Tournament uitkomt. Eerder werd aangenomen dat alleen de Pokémon-gerelateerde amiibo zouden werken met de game.

Op de pagina is ook te lezen dat de game ook compatible is met de Shadow Mewtwo amiibo-kaart. Deze kaart is een van de eerste fysieke amiibo-kaarten en stelt de speler in staat om Shadow Mewtwo te unlocken.

Pokkén Tournament verschijnt in de eerste week van maart en zet de wereld van Pokémon op zijn kop. De gameplay is als die van een fighting game, in plaats van de turn-based gevechten die we van Pokémon gewend zijn. De game wordt gemaakt met behulp van het team van Tekken van Namco.