Terugkeer Onimusha wordt besproken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Terugkeer Onimusha wordt besproken

De PlayStation 2-klassieker Onimusha van Capcom kan misschien herrijzen. Volgens Street Fighter-producer Yoshinori Ono probeert hij een nieuwe Onimusha-game van de grond te krijgen. Ono claimt dat het intern besproken wordt.

De eeuwig opgewekte Yoshinori Ono heeft bijna tien jaar geleden gedaan wat veel mensen onmogelijk achtten: de Street Fighter-serie en het hele fighting game-genre opnieuw populair maken. Nu lijkt Ono hetzelfde te willen doen voor een andere Capcom-serie die al jarenlang stof ligt te verzamelen, namelijk Onimusha. Ono heeft in het verleden ook aan die serie gewerkt en draagt het uiteraard een warm hart toe. Hij wil zien dat de serie een comeback maakt, maar dat is niet een beslissing die hij kan maken. Desondanks dat doet hij zijn best om het waar te maken.

Ik heb intern gesproken met mensen die samen met mij de Onimusha-games hebben gemaakt en gepraat over hoe interessant het zou zijn als we de serie weer op zouden pakken. Een aantal van de hogergeplaatste mensen bij Capcom bespreken de mogelijkheid om de serie terug te laten keren.

Ono zei ook dat ze zich bij Capcom realiseren dat de oude series het nog steeds goed kunnen doen. Hij wilde ook duidelijk maken dat er nog niets in de maak is, maar dat de mogelijkheid reëel is dat Onimusha terugkeert.

Onimusha was een van de eerste grote toppers voor de PlayStation 2. Het liet zien waar Sony’s nieuwste console grafische toe in staat was en mixte de Resident Evil-gameplay met het feodale Japan.