Horrorgame Visage lijkt op het geannuleerde Silent Hills

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Horrorgame Visage lijkt op het geannuleerde Silent Hills

Het team achter de horrorgame Visage heeft de financiering via Kickstarter bijna rond. SadSquare Studio is op zoek naar 35.000 Canadese dollars voor de hyperrealistische game en is bijna op dat bedrag aanbeland. 

Dat de alpha-beelden hierboven je direct laten denken aan Konami’s geannuleerde Silent Hills-project en diens ‘playable teaser’, lijkt een goed teken aan de wand. Als het doel wordt gehaald, zal Visage in januari 2017 voor de pc verschijnen, met ondersteuning voor virtual reality. Wellicht krijgt de game voor de PlayStation 4 en Xbox One later ook een release, als de makers genoeg geld bij elkaar weten te sprokkelen. De speelduur wordt nu geschat op zo’n 6 tot 8 uur en random events zouden de herspeelbaarheid van de game opschroeven.

In een interview met IGN laat Jonathan Vallières, de level designer, weten dat de inspiratie voor deze game niet alleen bij P.T. vandaan komt. Visage begon als het namaken van P.T. in Unreal Engine 4 en groeide, na het nieuws over de annulering van Silent Hills, uit tot een volwaardig project. Phantasmagoria, de horrorgame uit 1995 van Sierra Entertainment, is een andere inspiratiebron voor de studio.

In een realistisch huis zal de speler een adventure/film-game beleven waar de kranten, indeling van de kamers, schilderijen, televisie- en radio-uitzendingen en andere informatie benut moeten worden om kleinere verhaallijnen te kunnen linken aan het overkoepelende narratief. Je zult dus erg goed op de details moeten letten en dat kan leiden tot onaangename verrassingen…