Piraterijgroep 3DM kraakt dit jaar geen singleplayer games

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Piraterijgroep 3DM kraakt dit jaar geen singleplayer games

Het Chinese nieuwjaar is ingeluid en piraterijgroep 3DM, verantwoordelijk voor het kraken van anti-piraterijmaatregelen bij games, heeft aangekondigd een jaar geen singleplayer games te kraken. Het ‘goede voornemen’ van de groep is bedoeld om te testen of de verkopen van pc-games daadwerkelijk lijden onder hun piraterij.

De nieuwste vorm van beveiliging tegen illegaal kopiëren en verspreiden van software heet Denuvo en de laatste versie doet prima z’n werk. FIFA 16 (dat in september verscheen) en Just Cause 3 zijn bijvoorbeeld nog niet gekraakt en dat betekent dat meer gamers worden verplicht om een legale aanschaf te doen.

Doordat de anti-piraterijmaatregelen steeds beter worden, voorspelt 3DM-forumoprichter Bird Sister dat er binnen twee jaar geen gekraakte games meer zullen zijn.

I still believe that this game can be compromised. But according to current trends in the development of encryption technology, in two years time I’m afraid there will be no free games to play in the world.

Wanneer hardcore gamers lang moeten wachten op een crack, zullen ze zich wellicht toch laten verleiden om een legale aankoop te doen van de game die ze wilden hebben. Of de gameverkopen daadwerkelijk positief beïnvloed worden doordat de groep zich koest houdt, weten we over een jaar.