Trackmania Turbo lanceert op 24 maart

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Trackmania Turbo lanceert op 24 maart

Uitgever Ubisoft heeft vandaag de releasedatum van Trackmania Turbo bekendgemaakt. Het nieuwste deel wordt ontwikkeld door Ubisoft-studio Nadeo en verschijnt op 24 maart 2016 voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Deze arcade racegame is een typisch gevalletje ‘makkelijk te leren, maar moeilijk te meesteren’. Je racet met hoge snelheid over magnetische banen, waarbij je de zwaartekracht trotseert en steeds probeert een zo snel mogelijke rondetijd neer te zetten.

Trackmania Turbo biedt 200 tracks in vier verschillende omgevingen en een totaal van vijf verschillende speltypen om jou – en een maximum van drie vrienden op hetzelfde scherm – mee te vermaken: Double Driver, Hot Seat, Arcade, Splitscreen en Online Racing. Daarnaast kun je met de Trackbuilder een oneindig aantal tracks in elkaar zetten om je rijvaardigheid te verbeteren en je vrienden uitdagen om het tegen jou op te nemen in je creaties.

Oorspronkelijk stond de game gepland voor een release op 27 november 2015, maar de ontwikkelaar besloot Trackmania Turbo verder op te poetsen, de spelmodi te verbeteren van de campagne modi en de multiplayer stabieler te maken.