De vijf games waar wij naar uitkijken in 2016 – Een mooi jaar voor gaming

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
De vijf games waar wij naar uitkijken in 2016 – Een mooi jaar voor gaming

2016, het gaat een mooi jaar worden voor gamers. Prachtige games achter iedere hoek, die je uren lang bezig kunnen houden. Maar ook een mooi jaar voor Pixel Vault, aangezien we dit jaar vijf jaar bestaan. Om te kijken wat we dit jaar allemaal kunnen verwachten, hebben we vijf games op een rijtje gezet waarvan we verwachten dat ze ook daadwerkelijk gaan uitkomen in 2016.

Deus Ex: Mankind Divided

GWWNUK_DeusEx

Eidos wist in 2011 plots hoge ogen te gooien met de release van Deus Ex: Human Revolution. De Deus Ex-serie was plots weer terug op de kaart en westerse stealth-games kregen ineens een flinke boost. Later dit jaar, als het goed is in augustus, keert de serie terug naar consoles en pc in Deus Ex: Mankind Divided. Opnieuw stappen we in de schoenen van Adam Jensen, beveiligingsexpert / supersoldaat, in zijn missie om ervoor te zorgen dat terroristen de mensheid niet tegen elkaar zal uitspelen. Deus Ex: Mankind Divided staat op de planning voor 23 augustus, met een release voor Windows, PlayStation 4 en Xbox One.

Mirror’s Edge Catalyst

GWWNUK_MirrorsEdge

In 2008 maakte de wereld kennis met Faith Connors, een freerunnende bezorger in een zwaar onderdrukte stad. Niet zo heel bijzonder, ware het niet dat Glass City (de fictieve stad in Mirror’s Edge) er toch wel een heel bijzondere architectuur en kleurenpalet op nahield. Ruim acht jaar later mogen we terugblikken op hoe het allemaal begon voor Faith in Mirror’s Edge Catalyst. Opnieuw in Glass City, opnieuw met veel felle kleuren en oplichtende objecten en opnieuw een hele hoop mogelijkheden om je nek te breken! De game had in februari al moeten verschijnen, maar staat nu op de planning voor 26 mei, op Windows, PlayStation 4 en Xbox One.

Uncharted 4: A Thief’s End

GWWNUK_Uncharted

Nathan Drake. Zelfs als je nog nooit een PlayStation in huis hebt gehad, is de kans groot dat de naam een belletje laat rinkelen. Misschien wel Sony’s ultieme mascotte voor de PlayStation 3 krijgt op 27 april zijn slotstuk op de PlayStation 4 in Uncharted 4: A Thief’s End. Nog één keer mogen we in de schoenen van Nathan Drake stappen om dit keer niet alleen zijn eigen hachje, maar ook die van zijn broer te redden. Volgens Naughty Dog is dit echt de laatste game met Nathan Drake in de hoofdrol, dus bereid je maar goed voor op 27 april. Dan ligt de game, exclusief voor de PlayStation 4, in de winkels.

Dark Souls III

GWWNUK_DarkSouls

Voor gamers met een eindeloze dosis geduld, of controllers, zal op 12 april de ultieme test beginnen: Dark Souls III. Opnieuw worden we uitgedaagd om te overleven in een donkere en duistere wereld met vijanden die maar op één ding uit zijn: jou omleggen. Voor spelers die bang zijn dat ze dezelfde horror uit deel 2 nog een keer voorgeschoteld krijgen, is er goed nieuws: de game is iets sneller geworden in zijn bewegingen en acties. Zo kun je nog sneller wegrennen als er een torenhoge draak plots voor je neerdaalt. Op 12 april verschijnt de game voor Windows, PlayStation 4 en Xbox One. Zorg dus dat je voldoende controllers in huis hebt; na die datum kunnen ze schaars worden.

No Man’s Sky

GWWNUK_NoMansSky

In juni is het dan zover: mogelijk de laatste game die je ooit zult spelen als je verslaafd raakt aan No Man’s Sky. Dankzij de willekeurig gegenereerde planeten in de game is het namelijk onmogelijk om de game uit te spelen, zelfs als je tot aan je dood in één stuk door zou gamen. Hoe dat echter uit zal pakken en hoe lang dit leuk blijft, is natuurlijk de vraag. Een vraag die we hopelijk in juni beantwoord zullen krijgen. Dan moet de game verschijnen voor PlayStation 4 en Windows.

Dat zijn ze: vijf games die in 2016 moeten verschijnen en waar we erg naar uitkijken. Naar welke game kijk jij het meeste uit? Staat deze überhaupt wel in het lijstje, of hebben we jouw favoriet overgeslagen? Laat het ons weten in de reacties!