Del Toro en Kojima gaan een keynote presenteren

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Del Toro en Kojima gaan een keynote presenteren

Gamedesigner Hideo Kojima en filmregisseur Guillermo del Toro slaan de handen weer ineen, al is het niet voor wat je denkt. De twee heren zullen over twee weken een keynote geven tijdens de D.I.C.E Summit 2016.

De sessie zal ‘een gesprek met Hideo Kojima en Guillermo del Toro’ gaan heten en het duo zal hun individuele creatieve processen gaan bespreken. Geoff Keighley, bekend van onder andere de Game Awards, zal het gesprek gaan leiden.

Dit gesprek zal terug gaan naar de mooiste herinneringen van beide makers die voor velen als een inspiratiebron gelden.

Dat Hideo Kojima wordt gekozen om een keynote te houden is niet raar: hij is al jarenlang actief in de industrie en heeft een duidelijke stempel weten te drukken. Daardoor zal zijn naam in de D.I.C.E Hall of Fame geplaatst worden.

Dat voor de combinatie van juist deze twee heren is gekozen mag echter wel verdacht genoemd worden. Guillermo del Toro heeft tot twee keer toe geprobeerd een game te maken, waarvan een keer in samenwerking met Kojima. Met name zijn samenwerking met Kojima deed veel stof opwaaien, aangezien ze samen zouden gaan werken aan een nieuwe Silent Hill-game, die later weer door Konami werd geschrapt. Het maakte del Toro argwanend om ooit nog eens aan een game te beginnen, omdat hij niets anders dan slechte ervaringen had gekregen.