Bulkhead Interactive kondigt Battalion 1944 aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bulkhead Interactive kondigt Battalion 1944 aan

Ben je toe aan een nieuwe shooter die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog? De Britse studio Bulkhead Interactive heeft vandaag Battalion 1944 aangekondigd. Om de game af te krijgen vraagt de studio 100.000 pond via Kickstarter.

Er was een tijd dat bijna alle shooters zich afspeelden in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Series zoals Medal of Honour en Call of Duty hebben daar hun roots zitten, maar er heerst al jarenlang een schaarste als het gaat om WW2-shooters. Bulkhead Interactive wil daar met Battalion 1944 verandering in brengen. Geïnspireerd door games zoals Call of Duty 2 en Medal of Honour: Allied Assault willen de Britse heren een game afleveren die daarop lijkt, maar dan met de technieken van nu. Het enige probleem is dat ze het geld er niet voor hebben, dus hebben ze zich gericht tot Kickstarter.

Battalion 1944 moet alles bieden wat een hedendaagse (online-only) shooter biedt, zoals diverse gamemodes, customization-opties en high-end graphics. Wat er nog meer in de game te vinden zal zijn is afhankelijk van het bedrag dat het Bulkhead weet binnen te halen met de Kickstarter-campagne. Op het moment van schrijven staat de teller op ruim 13.500 pond van de benodigde 100.000.

Als de Kickstarter succesvol is komt de game uit op pc, Xbox One en PlayStation 4.De campagne loopt op 3 maart af, dus mocht je interesse hebben, heb je nog even de tijd.