Hype top 5: februari 2016 – Al volop drukte!

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Hype top 5: februari 2016 – Al volop drukte!

Het jaar 2016 is nog maar net van start, maar nu al worden we overspoeld door toffe titels. In de Hype Top 5 kijken we iedere maand vooruit naar welke vijf toffe games je in de komende drie maanden mag verwachten. Welke games stijgen er op de Hype Top 5 en welke vallen er weg? Je leest het in de Hype Top 5 van februari 2016!

HypeFeb_Uncharted

Stipt op nummer 1 vinden we het laatste avontuur van Nathan Drake en dat is ook niet heel vreemd. Iedereen met een PlayStation-console in huis lijkt uit te kijken naar het slotstuk van schatjager Nathan Drake in Uncharted 4: A Thief’s End. We weten al dat het de laatste game in de serie gaat zijn, maar of het ook het daadwerkelijke einde van het leven van Nathan Drake zal zijn? We zullen het zien op 26 april, want dan ligt de game namelijk in de winkels, exclusief voor de PlayStation 4.

HypeFeb_DarkSoulsIII

Wees er snel bij! Controllers gaan namelijk in april weer erg schaars worden met de release van Dark Souls III. Stukadoors, glaszetters en timmermannen: maakt uw agenda vrij, want er gaan gegarandeerd controllers, muren, ruiten en televisies sneuvelen met de extreme moeilijkheidsgraad van het nieuwste deel binnen de Souls-serie. Als we geestelijk vader van de serie, Hidetaka Miyazaki, mogen geloven zal het allemaal nog een stapje groter, zwaarder en lastiger worden. Dat belooft wat! Dark Souls III is vanaf 12 april te spelen op Windows, PlayStation 4 en Xbox One.

HypeFeb_Division

De game mocht vorige maand nog op de eerste plek staan, maar zakt nu twee plaatsjes weg. Toch weet Tom Clancy’s The Division nog een stabiele derde plek in de Hype Top 5 te behouden en de bèta van afgelopen weekend heeft daar zeker aan meegeholpen. Het korte stukje wat we mochten proberen in de bèta neemt nog niet alle zorgen weg, maar laat zien dat de game zeker tot een hoop in staat is. Op 8 maart kunnen we aan de slag met de uiteindelijke game en dan weten we ook of de game alles waar kan maken.

HypeFeb_QuantumBreak

Wat we er precies van mogen verwachten, weten we nog niet, maar de hype is er zeker rondom Quantum Break. Het eerste grote project voor Remedy Entertainment sinds de release van Alan Wake en meteen ook een grote game voor Microsoft. Het is een van de titels waarmee de gigant uit Redmond sinds de aankondiging van de Xbox One loopt te pronken. De vraag is echter of de beslissing om de game terug naar de tekentafel te nemen de juiste was. We zullen het allemaal beleven op 5 april, want dan ligt de game namelijk exclusief voor de Xbox One in de winkels.

HypeFeb_Firewatch

Vorige maand stond Hitman nog dicht achter The Division, maar deze is door het gerommel rondom het releasemodel van de game compleet verdwenen van onze hype-radar. Daarom schuift Firewatch een plaatsje op en sluit de Hype Top 5 van februari af. We weten nog altijd niet helemaal wat we kunnen verwachten van de game, of het puur een wandel-simulator wordt, of een echt avontuur, maar nieuwsgierig zijn we zeker naar de game. Op 9 februari ligt de game in de digitale winkel voor de PlayStation 4, Windows, OSX en Linux, dus dan kunnen we het zelf ondervinden.

Hitman, XCOM 2 en Far Cry Primal redden de lijst deze maand net niet. Verdiend? Of had de Hype Top 5 er volgens jou heel anders uit moeten zien? Laat het ons weten in de reacties!