The Division-bèta laat spelers statistieken aanpassen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
The Division-bèta laat spelers statistieken aanpassen

De pc-versie van Tom Clancy’s The Division lijkt tijdens de bèta de spelersstatistieken lokaal op te slaan. Hierdoor kunnen spelers zonder al te veel moeite hun eigen statistieken aanpassen en zichzelf goddelijke krachten geven zoals supersnelheid en onzichtbaarheid. Ubisoft noemt het echter een glitch en niet een probleem in hoe de data wordt verwerkt.

Momenteel is de gesloten bèta nog in volle gang en zelfs met een extra dag verlengd. Spelers die aan de slag mogen op de pc kunnen in ieder geval goddelijke krachten krijgen gedurende de bèta. Belangrijke data, zoals je level, je XP en je ammunitie, worden namelijk niet op de server verwerkt maar op het lokale systeem. Wanneer je in de data van de game duikt, kun je zonder al te veel moeite deze cijfers aanpassen.

Dit resulteert in spelers die in de Dark Zone, het PvP-gebied van de game, oppermachtig zijn en het geheel voor de rest verpesten. Steeds meer spelers lijken het trucje door te krijgen en dus zul je ook steeds meer spelers zien die niet doodgaan, sneller dan het licht bewegen of in het ergste geval gewoon onzichtbaar zijn. Dat laatste is wanneer spelers zo snel bewegen dat de servers van de game de positie van de speler niet meer kunnen bepalen en ze dus als onzichtbaar worden weergeven.

Spelers op Reddit zijn niet mals over de problemen en noemen de netcode van de game een rommeltje. Ubisoft daarentegen bestempeld het geheel als een glitch in de game. Community manager Natchai zegt op het officiële forum van de game:

Jongens, jullie zijn je ervan bewust dat de dingen die hier besproken worden geen hacks of cheats zijn, maar enkel glitches die momenteel in de game zitten.

Of het glitches zijn of grove fouten in de netcode durven we niet te zeggen. Mogelijk kunnen we eind februari zien of de problemen zijn opgelost: volgens de Italiaanse Xbox Facebook-pagina krijgen we eind februari nog een publieke bèta-test, waarbij Xbox One-gebruikers opnieuw een dag eerder aan de slag mogen:

Xbox One The Division 
 Pixel Vault