Progressie bèta Rainbow Six Siege niet overdraagbaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Progressie bèta Rainbow Six Siege niet overdraagbaar

Ubisoft heeft via de officiële website van Rainbow Six Siege laten weten dat alle progressie die een speler boekt in de aankomende open bèta niet mee te nemen is naar de complete versie van de game. Alle statistieken, verdiende gear en alle andere unlockables dienen gewoon opnieuw verdiend te worden.

Dat is voor sommigen misschien knap balen, vooral voor een ieder die de bèta van voor tot achter heeft doorgespeeld, maar eigenlijk niet echt apart. Zo blijft het voor iedereen eerlijk en dient iedereen vanaf dag een hetzelfde te doen om zijn zuurverdiende strepen te halen in het klassement.

Wel heeft Ubisoft voor alle spelers die aan de gesloten bèta hebben deelgenomen goed nieuws. Deze spelers krijgen namelijk een dag eerder toegang tot de open bèta, namelijk op 24 november. De rest mag dus de dag erop aan de slag met de bèta.

Volgens Ubisoft is de keuze om data niet overdraagbaar te maken te wijten aan het feit dat de bèta puur en alleen bedoeld is om de laatste kreukels uit de game te strijken. De uitgever zelf lijkt er in ieder geval veel hoop in te hebben dat Rainbow Six Siege een daverend succes gaat worden en durft zelfs voorzichtig te zeggen dat het in hun shooter-portfolio Far Cry 4 wel eens voorbij zou kunnen streven.