Halo 5 microtransacties blijken razend populair

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Halo 5 microtransacties blijken razend populair

Ondanks de aanvankelijke negativiteit rondom microtransacties in Halo 5: Guardians, blijkt de optie razend populair. Een gedeelte van alle microtransactie-opbrengsten van de zogenaamde ‘Req-packs’ zou in de prijzenpot van het WK Halo komen. Die prijzenpot is inmiddels met $700.000 gespekt.

De microtransacties in Halo 5: Guardians vormde een primeur voor de serie. Spelers kunnen packs kopen om zo bepaalde gear te verwerven. Een van de packs is speciaal: de Req-packs. Niet alleen krijgen spelers dan toffe items, maar een gedeelte van het geld dat eraan gespendeerd wordt komt terecht in de prijzenpot van het wereldkampioenschap van Halo. Die pot begon al met een niet verkeerd bedrag van $1 miljoen, maar is inmiddels door de aankopen van de Req-packs gestegen naar $1,7 miljoen. Halo 5: Guardians is uitgekomen op 27 oktober en de wereldkampioenschappen beginnen op 6 december. Gezien het tempo is het niet onaannemelijk dat tegen de tijd dat de kampioenschappen beginnen, het oorspronkelijke bedrag van 1 miljoen ruim is verdubbeld.

Microsoft’s kip met het gouden ei lijkt dus nog verre van dood. Halo 5: Guardians vestigde een record door in de eerste week $400 miljoen op te brengen. Met het geld dat de microtransacties opleveren kan dat nog wel eens veel hoger gaan uitvallen.