‘Nintendo moet third-party support hebben’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Nintendo moet third-party support hebben’

De bekende (en beruchte) gaming-analist Michael Pachter heeft een aantal voorspellingen gedaan over Nintendo’s nieuwe console, de NX. Hij zegt dat tenzij Nintendo third-party support zal krijgen, het bedrijf het kan schudden. Ook als er sprake is van iets als motion controls of een tablet.

Michael Pachter heeft in het verleden vaker dingen voorspeld en geanalyseerd, aangezien dat nu eenmaal zijn werk is. Hij is niet te beroerd om te zeggen wat hij denkt en voor Nintendo’s nieuwe console met de (code)naam NX maakte hij geen uitzondering. Volgens hem moet Nintendo robuuste steun krijgen van andere uitgevers en ontwikkelaars, of anders is het nu al voorbij.

“Als Nintendo dezelfde steun krijgt voor de NX als die ze nu krijgen voor de Wii U, is het al voorbij voordat het begint. De steun van andere ontwikkelaars en uitgevers en de games die ze op het systeem uit willen brengen is veel belangrijker dan bijvoorbeeld de prijs. Als ze het zo maken dat elke game die ook voor de Xbox One en PlayStation 4 uitkomt voor één of twee miljoen dollar overgezet kan worden, zullen ze er allemaal zijn.”

Titels die niet van Nintendo zelf afkomstig zijn, zijn inderdaad schaars voor de Wii U. EA was de eerste grote uitgever die publiekelijk bekendmaakte dat ze de Wii U niet meer gingen steunen. Ubisoft probeerde het, maar was dermate teleurgesteld dat ze zelfs een game die voltooid was niet uit zouden brengen. Wat kan Nintendo doen om dit met de NX te voorkomen? Pachter had meer advies:

“Wanneer je iets biedt wat volledig anders is, iets in de vorm van een tablet of zo en dus een andere programmering nodig heeft, zal het ook niet ondersteund worden. Hoe meer de NX op de Xbox One of PS4 gaat lijken, hoe beter het het zal doen.”

Zal Pachter gelijk hebben? Nintendo heeft beloofd meer over de NX te vertellen in 2016. Maar wanneer precies in 2016 is niet bekend.