Overwatch mogelijk ook naar de consoles

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Overwatch mogelijk ook naar de consoles

BlizzCon, de jaarlijkse conventie voor alles wat Blizzard is, staat op het punt te beginnen, maar het lijkt alsof één van de aankondigingen voortijdig naar buiten is gekomen. Overwatch, Blizzard’s nieuwste IP, zal volgens een betrouwbare bron niet alleen de pc aandoen.

Overwatch was een grote verrassing omdat het de eerste nieuwe franchise is van Blizzard in zeventien jaar. De arena-shooter was alleen aangekondigd voor de pc, maar daar lijkt verandering in te komen. De Amerikaanse winkelketen GameStop schijnt “te hebben gehoord” dat de game ook naar de PlayStation 4 en de Xbox One komt. Volgens de winkelketen gaan alle versies $60 per stuk kosten en zullen ze ergens in 2016 uitkomen. Dat ook de pc-versie geld gaat kosten, komt enigszins als een verrassing, aangezien Blizzard erover dacht om Overwatch free-to-play te maken.

Dat Blizzard Overwatch ook naar de console brengt, komt niet als een schok: Blizzard begon als een ontwikkelaar die exclusief games maakte voor de consoles, maar vond al gauw z’n draai in het maken van games voor pc. Dat bleef het bedrijf doen totdat Diablo 3 ook z’n weg vond naar de verschillende consoles.

Blizzard heeft gereageerd op het bericht van GameStop, maar is er niet op ingegaan. De ontwikkelaar zei dat mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn morgen hun ogen maar open moeten houden. Mocht het officiële woord komen, kun je dat natuurlijk lezen op gamecensor.nl.