Nintendo verwacht Wii- en DS-winsten te overtreffen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo verwacht Wii- en DS-winsten te overtreffen

Directeur Tatsumi Kimishima van Nintendo verwacht dat Nintendo de motor weer flink aan de praat krijgt. Hij zegt dat de winst die Nintendo maakte in de hoogtijdagen van de Wii en Nintendo DS binnen drie jaar niet geëvenaard zal worden, maar juist zal worden overtroffen.

Tatsumi Kimishima is in gesprek geweest met Nikkei, de grootste financiële krant van Japan. Daar heeft de president van Nintendo gezegd dat hoewel het de laatste jaren niet zo best is gegaan met Nintendo, hij verwacht dat het bedrijf binnen drie jaar weer op het niveau zal zitten van de hoogtijdagen van de Wii.

Nintendo denkt een grote slag te kunnen slaan door zich te mengen in de mobiele gamesmarkt. Nintendo is van plan met ingang van maart 2016 games uit te brengen voor iOS en Android. Vijf nieuwe games moeten voor maart 2017 zijn verschenen, waaronder het eerder aangekondigde Pokémon Go en het onlangs aangekondigde Miitomo. Daarnaast hoopt Nintendo dat de Wii U en 3DS na verloop van tijd beter gaan verkopen. De Wii U kende de afgelopen maanden een kleine boost in verkoop, grotendeels dankzij de release van Super Mario Maker.

Om het succes van de Wii en DS te evenaren, laat staan te overtreffen, moet Nintendo toch flink aan de bak. De Wii U blijft nog steeds hopeloos achter op de Xbox One en PlayStation 4, consoles die zelfs later zijn uitgekomen en duurder zijn. De afgelopen jaren behaalde het Japanse bedrijf een krappe winst nadat het dieptepunt in het fiscale jaar van 2011 was bereikt, toen Nintendo voor het eerst sinds dertig jaar verlies had gedraaid.