PSN-gebruikers kunnen wellicht nooit naam aanpassen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PSN-gebruikers kunnen wellicht nooit naam aanpassen

De mogelijkheid je naam te veranderen staat al jarenlang hoog op het wenslijstje van veel PlayStation Network-gebruikers. Toch lijkt het niet dat het ooit mogelijk zal zijn. Sony probeert namelijk de kans op online pesten te verkleinen.

Shuhei Yoshida, de baas van PlayStation, ging op de Paris Game Week nogmaals in op de wens van spelers om hun naam op PlayStation Network te veranderen. Het is iets wat veel PSN-gebruikers van de service graag zien gebeuren, maar tot nu toe heeft Sony die mogelijkheid nog niet gegeven. Over de vraag wanneer we het wél kunnen verwachten, was zelfs Yoshida onduidelijk. Hij zei het zelf ook niet te weten. Shawn Layden, ook werkzaam bij PlayStation, gaf een jaar geleden aan dat het geen technisch probleem is, maar een sociaal probleem. De reden dat mensen hun naam op PSN niet kunnen veranderen is om de kans op misbruik te verkleinen.

“We willen voorkomen dat mensen een online match in Far Cry voor andere spelers verpesten, daarna snel hun naam en avatar veranderen, en hetzelfde doen in een partijtje Call of Duty.”

Toevallig kwam er deze week aan het licht dat PlayStation bezig is met een rondvraag bij haar fans. Een van de vragen op de vragenlijst is of gebruikers de mogelijkheid hun PSN-naam te veranderen zagen zitten.

De mogelijkheid je naam te veranderen is op Xbox Live al jarenlang aanwezig. Het lijkt erop dat het online pesten daar niet in de kaart speelt. Al moet er wel bij gezegd worden dat het veranderen van de naam bij Xbox Live één keer gratis kan en dat er daarna voor betaald moet worden.