Eerste episode Minecraft: Story Mode in oktober

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Eerste episode Minecraft: Story Mode in oktober

De eerste aflevering van Minecraft: Story Mode, de door Telltale ontwikkelde game, zal ik oktober verschijnen. Dit maakte Telltale vandaag bekend. De eerste aflevering zal verschijnen onder de naam ‘The Order of the Stone’ en is het eerste deel in een reeks van vijf.

Eind vorig jaar kondigden Telltale en Mojang de game aan, maar een releasedatum bleef onduidelijk. Dat is nu dus 13 oktober geworden voor de eerste aflevering. Op die datum zal de aflevering verschijnen voor Windows, OS X, PlayStation 3, 4, Xbox 360 en One. De iOS- en Android-versie zal twee dagen later verschijnen, op 15 oktober. Wanneer de PlayStation Vita- en Wii U-versie verschijnen is nog onduidelijk.

In de nieuwe game kruipen spelers in de huid van Jesse, een personage dat zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn afhankelijk van de keuze van de speler. Daarbij krijgen spelers in beide gevallen de keuze uit drie verschillende modellen om te gebruiken. Volgens Telltale moet het een episch avontuur worden door de hele Minecraft-wereld.