Sonic Boom: Fire & Ice uitgesteld naar 2016

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sonic Boom: Fire & Ice uitgesteld naar 2016

De reeds in ontwikkeling zijnde Nintendo 3DS game Sonic Boom: Fire & Ice zal niet meer dit jaar verschijnen, dit heeft SEGA vandaag bekendgemaakt. De game stond in eerste instantie gepland voor einde dit jaar, maar zal uiteindelijk pas ergens in 2016 verschijnen.

SEGA stuurde dit nieuws de wereld in door middel van een bericht op hun blog, waarin men zelf aangeeft dat het misschien negatief overkomt, maar het uiteindelijk niet zo bezien moet worden:

“Oke mensen – we hebben wat nieuws voor jullie. Sommigen van jullie zullen dit in eerste instantie bezien als iets negatiefs, maar ik ben er om te zeggen waarom het een goed ding is. Het team van SEGA heeft besloten de releasedatum van Sonic Boom: Fire & Ice uit te stellen, welke we eerder dit jaar aankondigde voor de Nintendo 3DS. Om er zeker van te zijn dat de game de nodige tijd en afwerking krijgt verzetten we deze naar 2016. Nog geen exacte tijd vanuit ons, nog niet – het is klaar wanneer het klaar is!”

Vooral de laatste opmerking in de post strookt helemaal met de eerder genoemde voornemens van SEGA om de kwaliteit van hun franshises te verbeteren, gezien de uitgever behoorlijk wat rake klappen te voorduren heeft gekregen met de laatste reeks games. De ooit zo iconische Sonic leek zelfs totaal ten onder te gaan door games die het niveau van de franchise behoorlijk verlaagden. De afsluiting van de post beaamt wederom de voornemens van SEGA:

“Wanneer je het grote plaatje bekijkt; het minpunt is dat je dit jaar de game niet kan spelen, maar het pluspunt is wat je volgend jaar kan spelen, en wat fans blijven spelen jaren nadat ze de game hebben aangeschaft, een sterkere en aangenamere ervaring biedt. We denken dat dat belangrijk is, niet alleen bij deze ene game, maar bij alle toekomstige Sonic-games.”