Club Nintendo zegt gedag met afscheidsmunt

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Club Nintendo zegt gedag met afscheidsmunt

Club Nintendo, het beloningssysteem waarin mensen games en consoles konden registreren voor sterren en deze weer konden ruilen voor leuke spullen, verkoopt op dit moment zijn laatste item: een afscheidsmunt. Het was al langer bekend dat de dienst zijn deuren ging sluiten.

Club Nintendo begon in 2002 met de komst van de GameCube. Bij elke game en console zat een flyer met daarop een code. Door deze code in te voeren op de Club Nintendo site kon je sterren verzamelen. Deze sterren kon je inruilen voor leuke Nintendo goodies met verschillende ‘prijzen’. Dit varieerde van stickers tot aan punten die je in de Nintendo Store kon besteden. Het verzamelen duurde vaak lang en de items leken soms te duur, maar toch was het een leuke manier van Nintendo om de fans extra te bedanken voor het kopen van hun product.

In januari 2015 maakte Nintendo al bekend dat ze Club Nintendo zouden gaan sluiten. De reden die zij destijds aangaven was dat het systeem eigenlijk niet meer van deze tijd is. Vanaf vandaag komt er dus een officieel einde aan het systeem en momenteel hebben zij hun laatste product ter bestelling, de afscheidsmunt. Voor 2000 sterren kun je deze zilver gekleurde munt krijgen met aan de ene kant de zwaaiende Super Mario Bros en het Japanse dank je en aan de andere kant het Club Nintendo-logo.

coin

 

Dit is overigens niet volledig het einde van een beloningssysteem. Nintendo geeft aan bezig te zijn met een nieuwe vorm van dit systeem, maar laat hier verder nog niets over los.