Ontwikkelaar Press Play vraagt publiek volgende project te kiezen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ontwikkelaar Press Play vraagt publiek volgende project te kiezen

Ontwikkelaar Press Play, bekend van onder andere Kalimba en Max: The Curse of the Brotherhood, staat op het punt om te beginnen aan hun nieuwe project. Wat dat project gaat worden, is echter nog niet bekend. De studio vraagt namelijk aan het publiek om hun volgende project te kiezen.

De studio, onderdeel van Microsoft Studios, heeft op hun website drie concepten gepresenteerd. Het publiek kan, mits ze in het bezit zijn van een Xbox Live gamertag, op een van die concepten hun stem uitbrengen. De game met de meeste stemmen zal daarna in volledige ontwikkeling worden genomen door het team. Het team heeft de volgende projecten gepresenteerd:

Press Play Project Karoo

Project Karoo is een open-wereld game waarin spelers zelf voertuigen kunnen creëeren, om daarna de wereld te verkennen. In de open-wereld zullen spelers niet alleen nieuwe gebieden ontdekken, maar ook nieuwe onderdelen en uitdagingen vinden. De game kan je alleen spelen, maar komt volgens Press Play pas echt tot zijn recht wanneer deze met andere wordt gespeeld.

Press Play Project Dwarka

Project Dwarka is een compleet ander project, waarin je met een groep vrienden aan de slag gaat om legendarische dwergenschatten te vinden. Project Dwarka wordt een first-person co-op game waarbij je moet overleven in het gezelschap van je vrienden, duistere grotten, ondergelopen tunnels en dodelijke monsters.

Press Play Project Knoxville

Project Knoxville is het derde concept van de studio, waarbij spelers in een ‘The Hunger Games’-achtige arena worden losgelaten. In de multiplayer-game zullen vriendschap en verraad hand in hand gaan. Spelers zullen moeten samenwerken om te overleven, maar kunnen er ook voor kiezen om andere spelers te verraden voor hun eigen hebzucht. Daarnaast zullen toeschouwers in een Spectate-functie een grote rol spelen door het beïnvloeden van matches en het wedden met in-game geld op de beste spelers.

Stemmen op de projecten kan op deze website.