BioWare maakt details bekend over Mass Effect: Andromeda

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
BioWare maakt details bekend over Mass Effect: Andromeda

BioWare maakt op Twitter nieuwe details bekend rondom Mass Effect: Andromeda, met name gericht op het vechten en de verhaallijn. Ook bevestigen zij dat het een tijd gaat duren voordat ze nieuwe gameplay gaan tonen.

BioWare maakt nieuwe details bekend rondom de vierde Mass Effect game, dit deden zij door via Twitter antwoord te geven op vragen die gesteld werden door fans. ‘Senior development director’ Chris Wynn gaf aan dat de combat in deze titel vergelijkbaar zal zijn met het vorige deel in de franchise.

Er zijn wat nieuwe elementen toegevoegd om de gevechten meer dynamisch te maken, maar het overgrote deel zal vergelijkbaar zijn met Mass Effect 3.

Wynn geeft aan dat er geen bekende gezichten van eerdere Mass Effect games zullen verschijnen in Andromeda. Volgens hem zou dat ook niet logisch zijn in het verhaal, omdat er al bevestigd werd dat de protagonist van de eerste drie delen, Commander Shepard, niet zal voorkomen in dit deel. Wel rijst de vraag of personages die een kleine rol vervulden in de drie titels eventueel wel terug keren. Hierop geeft Wynn eigenlijk geen eenduidig antwoord.

De game is momenteel in ontwikkeling, op dit moment hebben we nog niet alle personages van Andromeda gemaakt en toegevoegd. Dus op dit moment kan ik daar geen antwoord op geven.

Ondanks het feit dat hoofdpersonages dus niet terugkeren in Mass Effect: Andromeda denkt de directeur dat het nieuwe deel van de populaire serie nog steeds vertrouwd aan gaat voelen voor fans. In de game zitten namelijk veel connecties die niet gericht zijn op specifieke personages, maar op bijvoorbeeld rassen en de Mako.

Verder impliceert BioWare dat er nieuwe alien rassen aanwezig zullen zijn in de game en dat er waarschijnlijk geen competitieve multiplayer in zit. Op dit moment is de ontwikkelaar vooral bezig met het casten van de stemacteurs. Als laatste wordt duidelijk dat we niet hoeven te verwachten dat er op korte termijn nieuwe gameplay beelden te zien zijn. Op het moment zijn ze daar niet mee bezig en is het voor ons maar afwachten wanneer we nieuwe beelden zullen zien.