WWE 2K16

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
WWE 2K16

Op gamescom 2015 was natuurlijk ook de nieuwste game te zien in de worstelfranchise: WWE 2K16. Helaas was het niet mogelijk om de game zelf te spelen, maar door een presentatie met bijbehorende filmpjes werd eigenlijk al genoeg duidelijk. Hoewel ik eerlijk gezegd niet zo’n enorme worstelfan ben, zagen deze beelden er erg goed uit en ik kan me voorstellen dat mensen die er wel van houden enorm naar deze game uit kijken.

WWE 2K16 is alweer het 17e deel dat uitkomt in de franchise. De toon voor de game is dan ook gezet en nieuwere delen draaien om verbeteringen ten opzichte van de vorige delen. Deze boodschap was absoluut duidelijk bij 2K. In plaats van de game uit te leggen, kregen we een filmpje te zien en passeerden stap voor stap alle nieuwe features de revue. De franchise richt zich met dit deel vooral op details, kleine dingen die de game toch net wat gaver maken. Zo kon ik een potje worstelen bewonderen en tijdens dit potje werden de mannen daadwerkelijk steeds meer bezweet. Her en der zag je af en toe een druppel vallen. Zoals ik al zei, het is echt een mini detail, maar het maakt het allemaal net wat realistischer.

WWE 2K16 002

Om het filmpje te begeleiden was er een man aanwezig die af en toe wat toelichtte. Het was duidelijk te zien dat hij er zelf heel enthousiast over was, wat echt leuk was om naar te kijken. Een van de punten waar hij het over had, was de interactie van het publiek. Dit deel zorgt ervoor dat het publiek wat meer realistisch lijkt, in hun reacties maar ook hoe ze eruit zien. Wanneer je de groep toeschouwers bekijkt, zie je dat ze er allemaal anders uitzien, allemaal verschillende kleren aan hebben en daarmee gewoon verschillende personages zijn. Tijdens de wedstrijd hielden meerdere personen een bordje omhoog. Hierop stonden gekke teksten of aanmoedigingen voor de worstelaars. Toch viel het me een aantal keer op dat er op twee verschillende plekken exact hetzelfde bord omhoog werd gehouden. Eigenlijk is dit helemaal niet belangrijk in een game die om worstelen draait, maar met de nadruk op de details is dit toch iets wat gezegd moest worden.

Qua graphics belooft deze game echt een pareltje te worden. Wanneer je echte foto’s van worstelaars naast hun kopie in de game houdt, lijken ze net echt. Ze zijn ook trouw gebleven aan de karakters van de professionals, ieder heeft een aantal animaties die vergelijkbaar zijn  met dingen die ze in het echt zouden doen. Zo zagen we er een die al kruipend de ring in ging, waar een ander even zijn spierballen aan het publiek liet zien. Met meer dan 120 personages in de game heb je om alles te zien even de tijd nodig. De hoeveelheid worstelaars is met deze titel bijna verdubbeld, in het vorige deel waren namelijk maar 67 personages te vinden. Deze hoeveelheid is meteen beschikbaar wanneer je de game aanschaft en door middel van DLC zullen er nog meer aankomen, dus het lijkt dat er voor iedere fan wel wat wils is.

WWE 2K16 003

Zoals al eerder gezegd richt deze titel zich met name op details, waardoor er ook verbeteringen zijn aangebracht in de gameplay, maar niks wereldschokkends. Maar een titel als deze lijkt dat ook niet per se nodig te hebben. Her en der zijn wat aanpassingen gemaakt, de meesten hiervan zijn gebaseerd op de meningen van fans van de franchise. Zo zullen een aantal mechanieken aangepast zijn. Het is mogelijk om zelf een kampioenschap te starten en er is gewerkt aan het matchmaking systeem van het onlinegedeelte. Als laatste wilden fans beter commentaar bij de matches, dus hebben ze dit aangepast zodat het beter zal werken. Om de wedstrijden van commentaar te voorzien zijn er drie mensen aanwezig, de nieuwste toevoeging JBL, en daarnaast de bekende Michael Cole en Jerry Lawler. Zij zullen de wedstrijden aan elkaar praten met heel diverse reacties, ze reageren daadwerkelijk op wat er in de ring gebeurt. Door zich hier op te richten, zorgt 2K Games voor een nog echter gevoel in deze game.

Al met al lijkt het erop dat 2K Games met de nieuwste titel in de franchise echt volledig heeft uitgepakt. Alle kleine details die ik hiervoor benoemd heb, zoals de zweetdruppels, het interactieve publiek en de diverse animaties, zorgen ervoor dat deze game echt het gevoel van een worstelwedstrijd krijgt, alsof je er zelf bij bent. Ook pleit het voor de uitgever dat ze flink rekening hebben gehouden met de mening van hun fans. Zij zijn immers degenen die het moeten spelen en niemand weet beter wat ze in de game terug willen zien. Met het recordaantal aan speelbare worstelaars zit er voor iedereen wel een personage bij dat een favoriet kan worden. Zoals ik al zei, ik ben niet een enorme worstelfan, maar de beelden van deze game maakten me toch wel erg blij. Gelukkig duurt het ook niet al te lang meer, eind oktober zal hij in de winkels liggen en kunnen we met eigen ogen aanschouwen hoe het is om in deze nieuwe, verbeterde ring te stappen.