MercurySteam had plan klaarliggen voor een Metroid-game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
MercurySteam had plan klaarliggen voor een Metroid-game

Als we de geruchten mogen geloven had Castlevania: Lords of Shadow-ontwikkelaar MercurySteam plannen klaarliggen voor een nieuwe Metroid-game op de 3DS en Wii U. De plannen zouden zelfs al zijn doorgespeeld naar Nintendo, maar antwoord bleef uit.

Deze geruchten volgen uiteraard op de eerdere berichten van Nintendo dat ook zij op de hoogte zijn van de wens van een hoop fans, die allen smachten naar een nieuwe ‘echte Metroid-game’. De geruchten werden de wereld in geholpen door Nintendolife, die meerdere bronnen wist aan te halen die betrokken zouden zijn geweest bij het project.

Voor zover bekend was MercurySteam al bezig met het recruteren van diverse ontwikkelaars om deze game te produceren. De titelloze game zou ontwikkeld worden voor de 3DS en Wii U, en zou de speler in de huid van Samus of een andere premiejager laten kruipen.

Het lijkt er alleen op dat het idee niet interessant genoeg was voor het Japanse Nintendo, gezien er een radiostilte volgde na het aanbieden van het concept. Om het project toch geen stille dood te laten sterven lijkt MercurySteam de game nu onder een ander concept te teasen. Van Samus is niets meer terug te vinden, maar het origineel aangeboden concept biedt behoorlijke gelijkenissen met de omschrijving in de afbeelding.

mercurysteamproject