Rockstar bant GTA V-modders om “faciliteren piraterij”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rockstar bant GTA V-modders om “faciliteren piraterij”

Rockstar heeft de Rockstar Social Club accounts van enkele GTA V-spelers bevroren, omdat deze door middel van een mod piraterij zouden faciliteren. Het betreft hier de FiveM-mod, die officieel wordt omschreven als een “multiplayer modificatie voor Grand Theft Auto V die, zoals andere mods in het verleden, spelers een geavanceerde multiplayer omgeving biedt op dedicated servers met user-made game modi”.

Rockstar heeft daarentegen heel andere ideeën over deze mod, en heeft dan ook een eigen onderzoek ingesteld waarin men van mening is dat deze mod piraterij faciliteert, iets waar Rockstar op geen enkele manier mee geassocieerd wilt worden.

“Het FiveM project is een ongeautoriseerde alternatieve multiplayer service die een code bevat die ontworpen is om piraterij te faciliteren.

Ons beleid omtrent zulke breuken in onze service overeenkomsten is hier duidelijk in, en de Social Club accounts van de individuen die betrokken zijn bij de creatie ervan zijn dan ook opgeschort.”

Rockstar heeft zelf ook al aangegeven niet geheel negatief tegenover modding te staan en drukt mensen dan ook op dit feit. Modding kan soms erg leuke en inventieve ideeën voortbrengen, maar de uitgever laat ook weten dat men nog steeds een reglement heeft, waar men zich toch echt aan dient te houden,

“We hebben altijd de creativiteit van de pc modding community gewaardeerd en we herinneren ons nog altijd de fantastische ‘zombie invasion’ en de ‘originele GTA map’ voor de pc versie van GTA IV. Voor de duidelijkheid, we hebben ons beleid omtrent modding niet veranderd en is dezelfde als die van GTA IV.”