Konami trekt binnenkort stekker uit PES 2014-servers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Konami trekt binnenkort stekker uit PES 2014-servers

Ben jij nog een van de mensen die online PES 2014 speelt? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Vanaf 17 november trekt uitgever Konami namelijk de stekker uit de servers, waardoor het online gedeelte van de game onspeelbaar wordt.

Het uit de lucht halen van servers is niets geks. Vooral bij games die een jaarlijkse cyclus hebben komt het vaker voor dat de servers van een voorgaand deel offline wordt gehaald om ruimte te creëren op het serverpark. Bij PES 2014 is dat niets anders. Om toch nog een beetje humaan te zijn heeft Konami een boodschap voor alle Pro Evolution Soccer 2014-spelers die hierdoor getroffen zullen worden:

“Met PES 2016 op komst in september en de immense populariteit van het online gedeelte van PES 2015 gaat Konami zich focussen op deze titels. Dit resulteert in het beëindigen van de online functionaliteit van PES 2014 vanaf 17 november.

Konami wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan PES 2014’s vele online leagues en competities. De Pro Evolution Soccer online community is vitaal voor het ontwikkelingsproces en we zijn dankbaar voor de constante ondersteuning van de PES-serie.”

Het offline gedeelte zal uiteraard gewoon funtioneel blijven, maar wanneer je online een potje digitaal voetbal wil spelen tegen een andere PES-speler zul je dus vanaf 17 november moeten overschakelen op de 2015 of 2016-versie.