Recordaantal bezoekers gamescom 2015

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Recordaantal bezoekers gamescom 2015

Gamescom in Duitsland was dit jaar opnieuw een groot succes, zowel voor bezoekers als voor mensen van de pers. In totaal zijn er 345.000 bezoekers geweest in de vijf dagen van het event.

Dat gamescom een groot succes is in Europa, dat moge duidelijk zijn. Elk jaar komt een groot aantal mensen en bedrijven af op dit evenement. Dit jaar zijn er over het gehele event ongeveer 345.000 aantal bezoekers geweest. Iets wat zelfs voor een druk bezocht evenement als deze een record is. In vergelijking tot vorig jaar is dat een stijging van 10.000 bezoekers. Ook de verscheidenheid onder de bezoekers was een record, zij kwamen namelijk uit 96 verschillende landen. Blijkbaar brengen games mensen toch echt samen he?

De tekenen voor een succesvolle gamescom waren erg positief en de resultaten, vooral in cijfers, hebben onze verwachtingen flink overtroffen. De groei in bezoekersaantallen en mensen die games tentoonstelden gecombineerd met de maatregelen die genomen zijn om de kwaliteit van het event te verbeteren zijn belangrijke componenten in het blijvende succes van gamescom.

Bovenstaand citaat komt uit een interview met de CEO van gamescom, Gerald Böse. Hij geeft aan dat hij, en andere betrokken mensen, erg tevreden zijn over gamescom 2015. Vooral omdat zij opnieuw mensen de mogelijkheid gaven om bedrijven te ontmoeten, maar ook om game fans de ruimte gaven om samen te spelen en hun passie te uiten.

Gamescom 2015 was dus een enorm succes en wij van Pixel Vault waren er natuurlijk ook bij. Houdt dus Pixel Vault goed in de gaten voor meer nieuws over gamescom.