Eerste uitbreiding Cities: Skylines aangekondigd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Eerste uitbreiding Cities: Skylines aangekondigd

De populaire city builder Cities: Skylines krijgt een uitbreiding. After Dark dompelt de zelfgemaakte steden van gamers in het donker met een nieuwe nacht-dag-cyclus. Dat meldt IGN. De uitbreiding moet nog dit jaar uitkomen.

Het is de eerste uitbreiding sinds de game in maart door Paradox Interactive werd uitgebracht op de pc. De game is inmiddels meer dan een miljoen keer over de (virtuele) toonbank gegaan. Behalve de nachtfunctie, zal de uitbreiding ook nieuwe ‘specialised area’s’ bevatten. Daarnaast komen er een hoop nieuwe stadsdiensten en transportsystemen. Ook krijgt de game een grafische update en zal de kunstmatige intelligentie (AI) van de stadsbewoners worden verbeterd. Zij zullen zich aanpassen aan dit dag en nacht ritme en daarop reageren. Commerciële gebieden kunnen daardoor ’s nachts drukker bezocht worden, terwijl het op de stranden juist overdag druk zal zijn.

In After Dark zullen onder meer nachtclubs, restaurants en visgebieden beschikbaar zijn. Ook komen er taxi’s en wordt het internationale vliegveld uitgebreid. Een exacte datum heeft uitgever Paradox Interactive niet gegeven. Ook is niet bekend of het een gratis update betreft of dat ervoor betaald moet worden. Het is dus even afwachten of er binnenkort meer bekend wordt gemaakt door de ontwikkelaar.