Sony verhoogt prijzen kwartaalabonnement PlayStation Plus

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Sony verhoogt prijzen kwartaalabonnement PlayStation Plus

Al een tijdje gingen de geruchten dat de prijzen van PlayStation Plus eventueel verhoogd zouden worden, maar iets officieels werd niet genoemd. Helaas blijken de geruchten waar te zijn, Sony heeft door middel van een e-mail aan hun leden bevestigd dat de prijzen van een kwartaalabonnement omhoog zullen gaan vanaf 1 september.

Sony heeft in een mail aan hun leden bevestigd dat de prijzen van PlayStation Plus vanaf 1 september omhoog gaan voor gamers in Nederland. Ze geven aan dat dit niet geldt voor het maandelijkse en jaarlijkse abonnement, maar wel voor die van een kwartaal.

In overeenstemming met de marktomstandigheden gaat de prijs van je PlayStation Plus-abonnement omhoog. Vanaf 01-09-2015 stijgt de prijs van een abonnement van 3 maanden van €14.99 naar €19.99. De prijs van een maand- en jaarabonnement verandert niet.
Als je PlayStation Plus-account is ingesteld op automatisch verlengen, hoef je niets te doen. Je betaalt ook niet meteen vanaf 01-09-2015 de nieuwe prijs, maar pas vanaf je eerste verlengingsdatum na 01-09-2015.

Waar een kwartaal momenteel €14,99 kost, zal dit verhoogd worden naar €19,99. De maandelijkse PlayStation Plus blijft momenteel te koop voor €6,99 en ook het jaarlijkse abonnement blijft hetzelfde kosten, namelijk €49,99. Wat Sony precies met de marktomstandigheden bedoelt is onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze het jaarabonnement aantrekkelijker willen maken door deze niet te verhogen.

De timing voor deze kostenverhoging is ronduit slecht te noemen, want voor veel spelers is het PlayStation Network met al zijn wispelturigheid in werking een doorn in het oog. Al wordt wel aangegeven dat men daarmee aan het werk is, maar met alle problemen, het uitvallen van het netwerk, zijn langzame downloadtijden en nu dus ook een duurder abonnement kan die update niet snel genoeg komen.