Hitman aanvankelijk digital only

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hitman aanvankelijk digital only

De nieuwe Hitman van ontwikkelaar IO Interactive komt aanvankelijk alleen digitaal uit. Het gaat om de basis van de game die voor 60 dollar (naar alle waarschijnlijkheid 60 euro) in december verkrijgbaar wordt op het PlayStation Network, Xbox Live en Steam. De game zal worden uitgebreid met gratis content.

Waarschijnlijk verschijnt de game ook op een schijfje, maar dat kan mogelijk even duren. Het plan van IO is dat de titel digitaal verkrijgbaar wordt, waarna het wordt uitgebreid met missies, targets, locaties en volledige steden. Net als in de vorige Hitman-series bevinden de gamers zich in een ‘sandbox’ waarbij het mogelijk is op meerdere manieren het doel te behalen. Vanwege de technische mogelijkheden is de wereld wel veel uitgebreider. Zo zijn er zes keer zoveel ‘slimme karakters’ (AI NPC’s) te vinden met elk een eigen verhaal en dialoog. Daarnaast komen de massa’s ook weer terug waarin de huurmoordenaar zich kan verschuilen.

Ook kent de game meer interactie dan de voorgangers. Elke krat kan worden gebruikt om spullen in te verstoppen, er kan gif worden gestopt in elk eetbaar item en er kunnen meer items in de omgeving gebruikt worden om een moord op een ongeluk te doen laten lijken. IO Interactive heeft een stapje terug gedaan wat betreft de verhaallijn. In Absolution kreeg het verhaal een prominente rol. ‘We weten dat de fans het niet fijn vonden dat het verhaal de acties bepaalde, waardoor het linear werd’, zei uitvoerende producent Hannes Seifert tegen GameInformer. ‘Het verhaal gaat meer naar de achtergrond, maar er is een verhaallijn die alle missies in de game met elkaar in verband brengt.’

Volgens Seifert wordt er al gewerkt aan de extra content die na de release zal worden uitgebracht. Naar verwachting wordt daar binnenkort meer over bekendgemaakt.