Rocket League zeker naar andere consoles

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Rocket League zeker naar andere consoles

Psyonix maakte vandaag bekend dat de game Rocket League, die vorige maand uitkwam voor pc en PlayStation 4, ook een opwachting gaat maken op andere consoles.

Rocket League, de game die voetbal met auto’s combineert en sinds vorige maand ieders verwachting overtrof gaat een release krijgen op andere platforms. De vertegenwoordiger van Psyonix, Jeremy Dunham, geeft aan dat nog niet zeker is met welke consoles zij dan daadwerkelijk bezig zijn. Wel geeft hij aan dat het feit dat de game gratis te downloaden was voor PlayStation Plus gebruikers niks te maken heeft met een contract met Sony.

De grootste reden dat de game momenteel enkel te verkrijgen is voor de PlayStation en pc is dat het team waarmee we werken erg klein is. Niet meer dan een dozijn mensen zijn aan het werk geweest om Rocket League te ontwikkelen.

Dunham geeft daarnaast nog aan dat vanwege de beschikbare toolkit het gemakkelijker was om de game voor pc en PS4 te maken. Kijkende naar Xbox One noemt hij deze niet specifiek maar hij sluit ook niks uit. Psyonix zal geen nooit zeggen tegen consoles die current gen zijn. Het is dus nog afwachten op welke consoles Rocket League nog meer zal verschijnen.