Update: Vote to Play functie bevestigd door Sony

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Update: Vote to Play functie bevestigd door Sony

Update 31-07: Een dag na de gelekte video heeft Sony nu op hun officiële blog bevestigd dat Vote to Play eraan zit te komen. Een nieuwe feature waarin gamers dus mogen stemmen welke game er de komende maand gratis word voor PlayStation Plus leden. Veel details worden nog niet gegeven door Sony maar we kunnen ‘snel’ meer informatie verwachten rond deze nieuwe feature.

Een oplettende gamer heeft op de ‘What’s New’ sectie van de PlayStation 4 een filmpje gevonden van een nieuwe functie voor PlayStation Plus genaamd Vote to Play. Zo kan je waarschijnlijk binnenkort zelf stemmen welke game de volgende maand gratis wordt voor PlayStation Plus leden.

In de instructievideo wordt kort uitgelegd wat Vote to Play precies gaat inhouden. Er wordt door Sony drie titels gekozen om op te kunnen stemmen, waarbij de winnaar de aankomende maand gratis te downloaden is. De overige twee games zijn in die maand dan met korting te downloaden in de PlayStation Store. Volgens het filmpje is het “een interessante manier om de gamer te laten vertellen wat ze willen spelen”. Het is niet helemaal duidelijk of PlayStation bezitters dan nog maar één game krijgen of dat er voor meerdere games kan worden gestemd. Ook is het niet duidelijk of deze functie ook in Nederland zal verschijnen aangezien deze video is gevonden op een Britse PlayStation 4.

Naast deze functie heeft het filmpje waarschijnlijk ook een game bevestigd. In de video is namelijk de titel Grow Home te vinden en deze is momenteel alleen nog uit voor de pc. Er gingen geruchten dat er een versie voor de consoles zou komen en dit lijkt waar te zijn als we de video mogen geloven. Sony zelf heeft nog niet gereageerd op deze kwestie, dus zodra we meer weten lees je dat natuurlijk op Pixel Vault.

20150730123037