Playtonic heeft een uitgever voor Yooka-Laylee

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Playtonic heeft een uitgever voor Yooka-Laylee

De studio achter de Worms-serie zal verantwoordelijk zijn voor het uitgeven van Playtonic’s Yooka-Laylee. De indiestudio die uit oud-Rare medewerkers bestaat zocht steun voor het uitgeven van hun game en voor de distributie.

De Kickstarter voor Yooka-Laylee was uitermate succesvol. Hoewel het geen records brak en nieuwe vestigde, zoals die van Bloodstained of Shenmue 3, wist het in no-time het gewenste bedrag binnen te halen. De spirituele opvolger van Banjo-Kazooie zal met de hulp van Team17 uitgegeven worden. Team17 is vooral bekend voor hun werk aan de Worms-serie, maar is de laatste paar jaar steeds meer in de rol van uitgever gekropen. Naast het uitgeven van Yooka-Laylee zal Team17 zich ook richten op het lokaliseren van de game, marketing, certificatie en “andere zakelijke onderwerpen”, aldus creative director van Playtonic, Gavin Price.

“Team17 heeft veel ervaring in het meeste halen uit de release van een game. Ik zou het zonde vinden als we een geweldige game zouden leveren, maar dat de game het slecht zou doen door onze onkunde in zaken zoals marketing.”

Team17 geeft tevens ook gehoor aan de roep om een fysieke release van Yooka-Laylee. Playtonic had deze mogelijkheid expres niet beloofd ten tijde van de Kickstarter. Niet omdat ze het niet wilde doen, maar omdat ze bang waren dat het teveel tijd in beslag zou nemen. Tijd die ze liever spenderen aan het maken van de game.

Yooka-Laylee haalde meer dan $3 miljoen op tijdens de Kickstarter en staat gepland voor een release in oktober 2016 voor de PS4, Xbox One, PC en Wii U.