Rocket League meer dan vijf miljoen keer gedownload

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rocket League meer dan vijf miljoen keer gedownload

Voetbal met auto’s is nog nooit zo populair geweest. De online multiplayer game Rocket League voor pc en de PlayStation 4 is inmiddels meer dan vijf miljoen keer gedownload.

Voetbal is ’s werelds meest populaire sport. De sport is zelfs populair wanneer de sport niet gespeeld wordt door mensen, maar ook met auto’s die de wetten van de natuur aan hun laars lappen. Rocket League, een online voetbalgame met auto’s, is een game gemaakt door Psyonix (ook verantwoordelijk voor de asymmetrische actiegame Nosgoth). De game is nog niet lang uit maar is inmiddels meer dan vijf miljoen keer gedownload. Dat liet ontwikkelaar Psyonix weten dankzij een berichtje op Twitter.

Rocket League is beschikbaar voor zowel de PlayStation 4 en pc, maar de verhoudingen tussen de downloads is alles behalve 50/50. Zo’n 500.000 spelers van die vijf miljoen hebben de game op pc, en de andere 90% heeft de game voor PlayStation 4. Dit valt ook te verklaren aangezien Rocket League in de maand juli gratis is te downloaden voor PlayStation Plus leden.

Rocket League is zo’n beetje de voetbalgame voor mensen die niet van voetbal houden. Er zijn vrijwel geen regels en de auto’s die bestuurd worden kunnen springen, hebben een straalaandrijving en trekken zich nauwelijks iets aan van zwaartekracht. Het doel is wel nog steeds om samen met je team de (zeer grote) bal in het net van de tegenstander te krijgen.