Rare Replay krijgt misschien meer games via DLC

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rare Replay krijgt misschien meer games via DLC

De Rare Replay collectie zal bestaan uit dertig games uit Rare’s verleden, maar zal misschien uitgebreid worden via DLC. De dertig games die de collectie rijk is vormen maar een deel van de games die Rare er eigenlijk in wilde hebben.

Wanneer men spreekt over studio’s die alweer een tijdje meedraaien heeft men het gauw over de Japanse studio’s zoals Capcom of Konami. Het Engelse Rare draait minstens even lang mee en vond het tijd om een collectie te maken van dertig van hun beste, of in sommige gevallen meest geliefde games. Die werd afgelopen E3 aangekondigd onder de naam Rare Replay. Door de jaren heen heeft Rare veel meer games gemaakt, maar met een limiet van dertig games moesten een aantal prominente namen afvallen. Tijdens een livestream op Twitch heeft James Thomas van Rare verteld dat dat aantal mogelijk uitgebreid zal worden via DLC.

“Er zijn nog zo veel games die we ook kunnen gebruiken; een grote nalatenschap afgezien van de dertig die we hebben gekozen. Dat is wat het kiezen van maar dertig titels zo moeilijk maakte. We moesten onze persoonlijke smaak achterwege houden. Misschien dat we het aanbod kunnen vergroten door ze online aan te bieden via DLC.”

Het aanbod van games dat in de collectie zit heeft van alles wat. Games oorspronkelijk voor de Spectrum, de NES, de Xbox 360 en alles daartussen. Games zoals Diddy Kong Racing, de Donkey Kong Country-games en Star Fox Adventures zullen niet hun opwachting maken. Die games zijn uiteraard eigendom van Nintendo.